Onze club

AKC/Luma, de koninklijke Antwerpse Korfbal Club, is opgericht op 21 april in 1921 en was hiermee één van de eerste korfbalclubs in België. Sinds lange tijd speelt de eerste ploeg al in de hoogste competite op het veld alsook in de zaal, met uitzondering van het jaar 2012-2013.

De club werd reeds achttienmaal veldkampioen, tienmaal zaalkampioen, twaalf keer de Beker van België en speelde reeds 9 keer de finale van de Europacup korfbal. De laatste titel dateert van het seizoen 2016-2017 waarbij AKC/Luma de zaalfinale won en daardoor in 2017-2018 Europacup speelt in Barcelona, waar we opnieuw op minstens een finaleplaats mikken.

AKC/Luma is geboren en getogen in het Rivierenhof en, in het kader van onze 2020 doelstellingen, zal AKC/Luma verhuizen naar een nieuwe locatie binnenin het Rivierenhof met een nieuwe kantine en meerdere kunstgrasvelden. Deze investering verzekert AKC/Luma een plek in het Belgisch topkorfbal zonder haar roots achter te hoeven laten.